keskiviikko 9. heinäkuuta 2008

Ensi rivit

Oman blogin luominen tuntuu lähinnä tyhjyydessä huutamiselta. Teen sen silti, sillä pidän huutamisesta.

Omalla blogilla pitäisi erottautua muiden blogistien joukosta tavalla tai toisella. Yritän tehdä sen rajaamalla tähän blogiin pääsevän materiaalin. En aio paljastaa koko elämääni. En aio julkaista vähissä erissä maailmankirjallisuuden mullistavaa romaania. Tältä blogilta on turha odottaa mitään mieltä kohauttavia paljastuksia. Elämässäni ei ylipäänsä tapahdu mitään mieltä kohauttavaa.

Tämä blogi kertoo elämästäni, tietenkin. Mutta elämäni suodattuu rakkaan harrastukseni, bookcrossingin, kautta. Bookcrossingissa on kyse kirjojen lukemisesta, niiden kierrättämisestä ja vapauttamisesta. Syystä voi puhua maailmanlaajuisesta kirjakerhosta tai kirjastosta, jopa kirjojen demokratisointiliikkeestä. Kirjat kuuluvat kaikille, siksi niiden kuuluu kiertää. Lukemisen ilo moninkertaistuu, kun lukukokemuksensa voi jakaa muiden kanssa. Lisää bookcrossingista voit lukea täältä: http://www.bookcrossing.com/. Liikun siellä nimimerkillä Ahava.

Tarkoitukseni on kirjoittaa tähän blogiin ennen kaikkea lukemiseen ja kirjoihin liittyvistä nautinnoista, erityisesti bookcrossingin tuottamista sellaisista. Voi olla, että riveillä tai niiden välissä tulen sanoneeksi jotain itsestänikin. Otan sen riskin. Kerron sinulle, mitä kirjoja luen niin tiedät, kuka olen.

Ystävällisimmin tervetuloa!

Ei kommentteja: